27.9.2017

Rakkaudesta Tasavallan tietokoneeseen





Syyskuun Pelaaja-lehdessä olikin iso juttu Kuusnelosesta ja Amigasta. Alkujaan ajatus oli tehdä uutinen tai juttu C64 Forever- ja Amiga Forever -emulaattoreista. Sehän sitten läksikin käsistä, kun toimituksessakin innostuttiin huolella. Lopulta tarinasta tuli vaatimattomasti kymmensivuinen.
Ei sinänsä, eihän 10 sivussakaan voi kuin raapaista pintaa näistä eeppisen loputtoman laajoista laitteista peleineen ja yhteisöineen. Ehkä veli Kuorikosken Commodore 64 Tasavallan tietokone  -kirjassa sentän päästään edes jonkin verran pinnan alle, siellä on sentään 250 sivua omistettu silkalle neballe.
Pelaajan jutussa yritän tiivistää suomalaista näkökulmaa molemmita koneista hyvin piukkaan historiapakettiin, viitaten myös hyviin aihetta käsitteleviin kirjoihin ja tietenkin Suomen pelimuseoon. Suomalaisia C64- ja Amiga-pelejäkin löytyy, suositukset C64/Amiga Foreverin mukana tulevien pelien kokeilusta sekä jokunen poiminto ns. legendaarisista C64/Amiga-peleistä. Sehän se vaikeinta olikin, miettiä viisi peliä per kone, niin että siinä näkyy jonkinlainen objektiivisuus että oma näkökulma. Noh, mukana on ainakin yksi kaikkien aikojen parhaista tasoloikista.
Lisätietoja: Pelaaja




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti