6.1.2017

Suomen pelimuseo on avautunut - käy ihmeessä!


Tuntuu, ettei siitä ole kuin hetki, kun puhelin soi ja Heinosen Mikko löi nuijalla päähän.
"Tuletko mukaan rakentamaan pelimuseota", Mikko kysyi ja herranjestas, ei tarvinnut toiste kysyä.
Tampere, Tampereen kaupungin museot, Vapriikki, museolady Outi Penninkangas, Pelikonepeijoonit. Kaikki planeetat olivat oikeassa järjestyksessä. Aiemmin Tampereella järjestetyt pelinäyttelyt olivat vetäneet museoihin ennätysyleisöjä, ja nyt oli aika laukoa kovilla. Tampereen kaupunki otti museoidean vastaan avosylin ja lupautui antamaan meille tilat ja henkilökuntaa, me taas tuomme museoon sisällöt. Rahaa saimme kiitollisen verran virallisilta tahoilta ja vaatimattonta 100 000 euron jättipottia tavoitellut joukkorahoituskampanjamme sai kasaan yli 80 000 euroa. Minimihän oli 50 000. Summa oli tietoisesti korkealla, jotta nyt lähdetään ja näytetään, että olemme tosissamme - ja todistetaan, että Suomessa on paljon pelaajia.
Ja sitten hommia onkin tehty muutama vuosi sen eteen, että tämä päivä koittaa.Matkan varrelta on kertynyt myös pino making of -kuvia, ehkäpä niitäkin tässä hiljalleen voisi purkaa nähtäville :)
Nykyisellään museossa on esillä muuten kolmannes Pelikonepeijoonien museokokoelmasta. Kolmannes! Mahdollisuuksia vaihtuviin näyttelyihin siis piisaa. Tai sitten valtaamme museosta lisää tilaa, jos Pelimuseo osoittautuu suositummaksi kuin Särkänniemi ;-)

Museon ensimmäisen aukiolopäivän hätäisä raportti museolta: ""Ihmisiä lappaa sisään, jonoa ovelle saakka ja näyttely aivan täynnä."

Museolle ei muuten ole sinänsä kävijätavoitetta, mutta toiveissa on, että Vapriikki ylittäisi sen avulla 200 000 vuotuisen kävijän rajan. Tähänastinen ennätys on 188  000. 

Kyllä lämmittää.Tässä muutama video, joita tein/teimme ennen museon avautumista:

Kuljeskelua museossa,osa I:  
 
Kuljeskelua museossa,osa II:   


Joukkorahoittaja-avajaisten tunnelmia:


eSportsia:

Kasettilamerit-poppoo pelastaa Little Knight Arthur -peliä Pelimuseolle:





Lisätietoja: http://vapriikki.fi/pelimuseo/http://vapriikki.fi/pelimuseo/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti