30.1.2022

Arvostelu: Severed Heads - surkea parseri pilasi seikkailun - Guru Magazine 1992

Guru Magazine -lehden numerosta 1/1992 arvosteluni pelistä Severed Heads, julkaisija Sir Rah Software.

Guru Magazine oli vuonna 1992 viiden numeron ajan ilmestynyt suomalainen Amiga-diskettilehti. Jokainen lehti koostui ainakin 2-3 disketistä: toisella oli varsinainen lehti, extra-levykkeellä oli ohjelmia ja muita herkkuja. Kirjoitin lehteen runsaasti artikkeleja, uutisia ja arvosteluja. Vaikka tittelini oli pelitoimittaja, niin en ollut mukana lehden julkaisutoiminnassa tai taloustoiminnassa. Julkaisen blogissa omia Guru-artikkeleitani, koska eipä niitä aikoinaan kovinkaan moni nähnyt. Lehden levikki jäi luultavasti muutamiin satoihin + piraattikopiot.

Lisätietojahttps://byterapers.scene.org/gurumagazine/

Muistakaa myös Suomen paras retropelilehti Retro Rewind: https://retrorewind.fi/

Ja se parempi peli- ja viihdesaitti V2.fi: https://www.v2.fi/



Severed Heads

Sir Rah Software, Amiga

Jukka O. Kauppinen

Mielenkiintoisen tarinan tarjoaa Severed Heads kunnon goren kaipaajille. On vuosi 2500 ja risat, ja cryogeenin tutkimus on edennyt aimo askeleen. Ihmisiä voidaan pakastaa jääkaappiin talteen, mutta henkiin herättäminen on ollut suurempi ongelma. Ratkaisu kuitenkin läytyi ja kloonaus-tekniikkakin samalla edistynyt. Jääpalikat voidaan herättää henkiin uusissa ruumiissa, uuden huumeen avulla. Valitettavasti huume aiheuttaa pikkuisia, lähes vaarattomia sivuvaikutuksia. Käyttäjistä vain tulee äärimmäisen väkivaltaisia, tappohulluja riivattuja, joiden ruumiinvoimat lisääntyvät älykkyyden kera - ja kaupunkien murhaluvut nousivat...

Niinpä huume kiellettiin, mutta koska aineen käyttä oli ainoa tapa pitää sulatetut ihmiset hengissä useat yhtiät kokeilivat sitä laittomasti. Ulkoavaruudessa sijaitseva siirtokunta alkoi kärsiä murha-aallosta, jossa surmattiin lukuisia 20-28 vuotiaita naisia. Kaikki oli ensin raiskattu, ja sen jälkeen naps - pää poikki. Arvaapa kolmesti kenen tehtävä on selvittää murhat?

Gorea! Verta pakkiin! Sääli koskaan saa murhata ihmisiä, aina täytyy puuhata "hyvällä" puolella... Idea kuitenkin on kiva, ja kuvat katkotuista päistä ja ruumiista ovat ihastuttavia - luovat hienon kauhutunnelman.

Sääli vain että intron jälkeen korkealle nousseet odotukset lässähtävät totaalisesti. Peli osoittautuu tekstipeliksi, mikä ei sinänsä ole paha. Toteutuskin on osittain aivan kiva, mutta se PARSERI! Aargh. Täydellisen surkea parseri pilaa pelin aika totaalisesti. Esimerkiksi kone ei tunnista käskyä "get all", vaan jokainen kapine on poimittava erikseen. Samaten hissillä kerroksesta toiseen liikkuminen on aika tuskaa. Hyviä ideoitakin läytyy, ohjelma toimii enemmän tai vähemmän moniajossa ja esimerkiksi pelissä ilmaantuvat grafiikkakuvat piileskelevät taustalla josta ne voi haluttaessa noutaa.

Pohjimmiltaan kiva, hyvän idean omaava peli joka kärsii heikosta parserista. Gorea aina kaivataan.


Grafiikka: 8

Parseri: 4

Pelattavuus: 8

Kiinnostavuus: 9

Kokonaisuus: 7


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti